Španělský workshop

29. březen 2013

„Praktické zkušenosti jsou k nezaplacení“, proto katedra gastronomie na Vysoké škole obchodní a hotelové v Brně navázala spolupráci s El Chef gastronómico Robertem Janíčkem. Jako kuchař procestoval celé Španělsko a získal cenné zkušenosti, o které se podělil s našimi studenty.

Na začátku semináře proběhlo krátké seznámení a nastala diskuze, která měla přátelskou atmosféru. Studenti měli spoustu dotazů, které se týkaly nejen španělské gastronomie, ale také chtěli vědět informace o tamní kultuře a jejich přístupu k životu. Všechny dotazy Robert Janíček zodpověděl a poté přidal další zajímavosti, které obohatily pohled studentů na Španělsko, například přístup Španělů ke gastronomii a tradiční recepty, které se dědí z generace na generaci.

Součástí semináře byla ochutnávka vín, několika druhů oliv a španělského pečiva picos, které se podává k vínu. Jednou z nejzajímavějších částí semináře byla příprava tradičního pokrmu paella [paeja]. Tu připravoval za pomoci několika studentů Robert Janíček a po dokončení ji studenti mohli ochutnat. Některým natolik chutnala, že si i přidali.

Seminář byl obrovským přínosem pro studenty, získali cenné informace od odborníka a díky tomu mohou českou gastronomii zase posunout o kus dál.

Dušan Horák ml.


Místo konání:

Vysoká škola obchodní a hotelová
Brno